Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A imaju sandučić za neželjene

Beba dan stara ostavljena u koferu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potresna priča stiže i iz Njemačke. U Hamburgu je tek rođena beba ostavljena u koferu i to na velikoj hladnoći. Srećom, dijete je dobro.

Djevojčica stara tek jedan dan ostavljena je u koferu. Na svu sreću u kongresnom centru u Hamburgu dežurao je portir Habib. Navratio je neki muškarac i rekao mu kako je vani kofer.

Pročitajte i ovo Kolesterol Liječnici upozoravaju Zabrinjavajući podaci: Sve je više djece s povišenim kolesterolom Ilustracija Velika potraga Drama u bolnici: Djevojka (18) otela bebu i pobjegla, vratila ju nakon dva sata

'Beba je plakala i nisam je čuo. Mislim, čuo sam nekakv zvuk, ali sam mislio da je s televizora ili da je to melodija na mobitelu kolege. Ni na kraj pameti mi nije bilo da je dijete u koferu', rekao je Habib Naji.

'Bio je to šok za mene, preplavili su me osjećaji'

Habib je najprije posumnjao kako je u koferu bomba. 60-godišnjaka, koji i sam ima troje malih unuka, otkriće je zaprepastilo. Djevojčica je imala kapicu, čarape i bila je u vreći za spavanje. 'Bio je to šok za mene, osjećaji su me preplavili. Najprije sam provjerio je li s djetetom sve u redu. Imalo je zdravu boju iako je jadno cijelo vrijeme bilo naglavačke', ispričao je Habib.

Hamburg već deset godina ima sandučiće za neželjene bebe. Anonimno dijete se tamo može ostaviti na sigurnom i toplom, a ne na velikoj hladnoći.

'Na svu sreću kofer je brzo pronađen. Na ovim niskim temperaturama bila je velika mogućnost pothlađivanja djeteta i smrti', rekao je Martin Schneider, glasnogovornik vatrogasaca. Malena je u bolnici na promatranju. Zasada se čini da je potpuno zdrava. Policija traga za roditeljima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene