Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tek 6,3% Hrvata

Socijalnu pomoć u Njemačkoj najviše primaju Sirijci, a Hrvati ju koriste manje nego sami Nijemci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema novim podacima koje je objavila njemačka Savezna agencija za rad, hrvatski državljani u manjem postotku koriste socijalnu pomoć Hartz IV nego Nijemci.

Za razliku od najvećih primatelja ove potpore, Hrvati u Njemačkoj se ističu kao samostalniji i većinom zaposleni. Samo 6,3% hrvatskih državljana koji žive u Njemačkoj je nezaposleno te stoga koristi Hartz IV. U isto vrijeme, 7,4% njemačkih državljana se oslanja na ovu socijalnu pomoć.

Pročitajte i ovo Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni Izrael bombardirao Rafu - 2 Na najvišem sudu UN-a Velesilu teško optužili i traže hitne mjere: "Time su omogućili genocid..."

Somewhat higher, but comparatively low, the shares of Poles and Romanians are 11.6 percent and 12.4 percent of all foreign Hartz IV recipients.

Najviše primatelja ove pomoći nalazimo među Sirijcima - 510.000, što je 79,9% od svih Sirijaca koji žive u Njemačkoj. U usporedbi sa prošlom godinom, brojka je porasla za 173 posto što je rezultat velikih migracija od početka 2015. godine, piše Heimarbeit.de.

Druga najveća grupa primatelja Hartz IV dolazi iz redova turske manjine - tu socijalnu pomoć prima 276.400 Turaka. Dok su na nižoj, ali opet većoj razini nego Hrvati, Poljaci i Rumunji koji čine 11,6 odnosno 12,4 posto svih primatelja Hartz IV pomoći.

Ukupno, jedan od četiri primatelja Hartz IV je stranac. Također, jedan od pet stranaca koji žive u Njemačkoj primaju socijalnu pomoć, prenosi CroExpress.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene