Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nacionalizam i ekstremizam

Socijalistička internacionala suspendirala Dodikov SNSD?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijeće Socijalističke internacionalne donijelo je odluku o suspenziji Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na čijem je čelu Milorad Dodik iz članstva te organizacije, objavljeno je u subotu iz središnjice Socijaldemokratske partije BiH (SDP) u Sarajevu.

Kako se navodi, na zasjedanju Vijeća Socijalističke internacionalne održanom u Ateni, usvojena je preporuka etičkog povjerenstva SI o suspenziji SNSD-a, koji je na vlasti u Republici Srpskoj u BiH.

Predsjednik etičkog povjerenstva SI Maurice Braud taj je prijedlog obrazložio zaključkom kako je nadzor nad djelovanjem SNSD-a pokazao da u toj stranci nema nikakvog napretka, a upozoreno je i na neprihvatljivu retoriku koju koriste dužnosnici te stranke. Braud je također kazao kako su 'nacionalizam i ekstremizam' i dalje prisutni u djelovanju Dodikova SNSD-a.

Ukoliko se nešto značajnije ne promijeni u ponašanju i djelovanju SNSD-a, u vrlo kratkom vremenskom razdoblju uslijed će definitivno isključenje te stranke iz Socijalističke internacionale, navedeno je u priopćenju. (Hina)

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima'' Milorad Dodik Brz odgovor Dodikov sin o tome da je dobio hrvatsko državljanstvo: "Vidim da sam postao hrvatski državljanin..."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene