Obavijesti Video Pretražite Navigacija
80 centimetara snijega

Snježna oluja odnijela devet života, milijuni domova bez struje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje tri osobe poginule su, a tri milijuna kućanstava ostalo je bez struje u rijetko snažnoj listopadskoj snježnoj oluji na sjeveroistoku SAD-a.

Najviše napadalog snijega, 80 centimetara, izmjerno je u mjestu Jaffreyju u New Hampshireu, po podacima nacionalne meteorološke službe. Samo 45 kilometara sjeveroistočno od New Yorka napadalo je 48 centimetara snijega. Težak i mokar snijeg oštetio je električne vodove od Zapadne Virginije do Mainea. Bez struje je oko tri milijuna kućanstava.

Države New York, New Jersey, Connecticut i Massachusetts proglasile su izvanredno stanje od vremenske nepogode. Guverner Connecticuta Dannel Malloy izjavio je da ovoliko ljudi nije ostalo bez struje u povijesti te države. U New Jerseyju bez struje je ostao i guverener Chris Christie u svojoj kući. Maine, New Jersey i Massachusetts objavili su kako očekuju da će do potpunog povratka opskrbe električnom energijom proći nekoliko dana, a u Connecticutu bi to moglo potrajati cijeli tjedan.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić-Topić, Valentina Baus i Dino Goleš Tek je počela Prognostičar Dnevnika Nove TV otkrio koliko će nas još stiskati zima i čeka li nas novi snijeg. Objasnio i zašto ne treba vjerovati - aplikacijama Snijeg promjena vremena VELIKA GALERIJA Hrvatsku zameo snijeg, šaljite nam svoje fotografije

Poremećen cestovni, željeznički izračni promet

Znatno je poremećen cestovni, željeznički i zračni promet u tom dijelu Sjedinjenih Država. Oluja, koja je počela u subotu, oslabila je donekle u nedjelju popodne po mjesnom vremenu iznad sjevernih država Nove Engleske.

Lokalni mediji javljaju da je 48 putnika bilo blokirano 13 sati u Amtrakovom vlaku za Boston nakon odrona kamenja na prugu. U subotu je 126 putnika zračne kompanije JetBlue provelo sedam sati u zrakoplovu blokiranom na pisti zračne luke Bradley u Haftfordu u Connecticutu.

Živote je dosad izgubilo devet osoba. Šest u prometnim nesrećama izravno povezanima s olujom, a tri u ostalim nesretnim slučajevima.  Države New York, New Jersey, Connecticut i Massachusetts proglasile su izvanredno stanje od vremenske nepogode. U gradu New Yorku palo je 7,3 centimetra snijega, najviše u listopadu od 1969. godine. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene