Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: 'Dragster' usmrtio gledatelje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam ljudi je poginulo, a 10 ih je ozlijeđeno u nesreći koja se u subotu navečer dogodila na automobilskoj utrci "dragstera" u Selmeru, kraj Memphisa u američkoj saveznoj državi Tennesse.

Vozač jednog od dragstera - posebnih trkaćih vozila velike snage koji razvijaju brzine veće od 400 km/h, izgubio je kontrolu nad vozilom na paradi prije utrke i udario u skupinu gledatelja.

Pročitajte i ovo Utrka u Zadru rasprodana - 2 Rasprodano! Svjetski poznata humanitarna utrka u Zadru: Trči se za one koji ne mogu Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama

Prvotno je objavljeno da su u nesreći poginule četiri odrasle osobe, a 15 ih je ozlijeđeno, no vlasti su u nedjelju izvijestile da je još troje gledatelja podleglo ozljedama, izvijestio je CNN.

Nesreća se dogodila tijekom humanitarne priredbe "Cars for Kids" u mjestu Selmer, 130 km istočno od Memphisa u Tennesseeju za vrijeme takozvanog paljenja guma.

Jedan svjedok je kazao kako je dragster počeo paliti gume, a potom se počeo vrtiti, udario u ogradu i odletio u publiku. 

- Tijela su letjela u zrak kada se to dogodilo, rekao je svjedok.

Ured šerifa u Selmeru nakon nesreće je zatvorio priredbu koja je tijekom vikenda trebala privući od 40 do 60 tisuća gledatelja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene