Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija ga traži mjesecima

NADZORNE KAMERE Nasred ulice istovario dvije tone azbesta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti u Australiji traže vozača kamiona koji je istovario više od dvije tone azbestnog otpada u blizini dva dječja vrtića.

Gradsko vijeće u Sydneyju u utorak je objavilo snimku nadzorne kamere na kojoj se vidi kamion te su zatražili pomoć građana u identificiranju i pronalasku vozača kojega čeka kazna i do milijuna australskih dolara (gotovo šest milijuna kuna) te do sedam godina zatvora zbog ilegalnog istrpavanja otpada, javlja AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija ubacili joj "prozirnu kapljicu"? Kruži uznemirujuća snimka o brutalnom silovanju djevojke: "Nađena je u garaži sva krvava, bez gaćica, raščupana..." Smeće u srcu Splita - 2 miškolovke na balkonima Je li ovo moguće? Ispred kuća u centru grada imaju mali Karepovac: "Smrdi, ima štakora, ljudi ne mogu otvoriti prozor..."

>> VIDEO: Kamera snimila vandale koji su je 'fleksericom' srušili

Snimka nadzorne kamere iz prosinca pokazuje kako je prikolica kamiona spuštena i iz nje ispada otpad. Sve se dogodilo u predgrađu Sydneyja u blizini dva dječja vrtića.

Tko bi to mogao učinit?

Glasnogovornik gradskog vijeća Gary Harding rekao je da su vlasti provele stotine sati u pokušaju da identificiraju osobu odgovornu za ovaj 'čin vrijedan prijezira'. 'Teško je razumjeti kako bi netko mogao namjerno učiniti nešto ovako u bilo kojem području, a kamoli negdje gdje u blizini ima djece', rekao je Harding na konferenciji za novinare.

Zabranili azbest

Australija ima najveći rast broja oboljelih od raka pluća zbog desetljeća rada s azbestosom koje uključuje i izgradnju zgrada s azbestnim cementom i ostalim azbestnim materijalom. Ondje je stoga na snazi zabrana azbestnih proizvoda a i posebno je regulirano rušenje zgrada koje u sebi imaju azbesta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene