Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NADZORNA KAMERA SNIMILA

Snimka koja ga je gotovo strpala u zatvor i koštala ga 190.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nije računao na nadzorne kamere.

Kupac u Lidlu u Velikoj Britaniji mislio je prevariti taj trgovački lanac i odglumljenim padom i ozljedom dobiti odštetu od njih. Nije računao da će ga u prijevari snimiti nadzorna kamera u dućanu.

Pročitajte i ovo PR Oglas Lidl i udruga Palčići uručili vrijednu donaciju KBC-u Zagreb Ilustracija Ocjena zaposlenika Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj, jedna vrsta kompanija napravila je znatan skok na ljestvici

Waheed Iqbal mislio je nadmudriti sustav, no sustav ga je za mudrovanje nagradio uvjetnom zatvorskom kaznom i gotovo 100.000 kuna kazne zbog pokušaja prijevare s osiguranjem. Sve zbog incidenta u trgovini Lidla u Bradfordu te još jednog sličnog slučaja u teretani.

Povrh svega, Iqbal mora platiti i gotovo 90.000 kuna sudskih troškova, prenosi Mirror.

Nadzorna kamera je jasno prikazala kako je Iqbal pripremio kolica i vrećicu na koju će se "okliznuti" te se mekano prizemljio da bi nakon toga "u bolovima" signalizirao drugim kupcima da je ozlijeđen.

U tužbi koju je uputio Lidlu, naveo je da je ozlijedio lijevu stranu leđa, nogu i gležanj. Dok su ga prebacivali u bolnicu na pregled i liječenje, on je zatražio od vozila hitne pomoći da stane. Iz vozila je izašao bez pomoći te se odmah vratio u trgovinu te razgovarao s voditeljem smjene.

Idućeg dana otišao je u bolnicu, žaleći se na bol i povraćanje zbog udarca glavom pri padu. Tražio je od osiguravajućeg društva gotovo 100.000 kuna odštete.

Policija je temeljito istražila slučaj te otkrila, osim snimke i još jedan sličan slučaj u jednoj teretani od koje je tražio odštetu za navodne ozljede. Dokazi su na sudu bili transparentni i neoborivi protiv njega, a sudac mu je očitao bukvicu te poslao poruku svima koji misle da se mogu izvući s takvim pokušajima prijevare.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene