Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvanzemaljci 'snimaju' situaciju?

Snimio NLO u špijunaži RAF-ovih zrakoplova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni učitelj John Powell potrčao je po svoj fotoaparat kada je u blizini britanske vojne baze u Wiltshireru ugledao neidentificirani leteći objekt kako kruži iznad zrakoplova RAF-a.

Dok je radio u svojem vrtu pažnju Johna Powella privukao je zrakoplov RAF-a koji se spuštao u obližnju vojnu bazu Lyneham. Kada je pogledao malo bolje iznad zrakoplova tipa Hercules primijetio je bljesak. Potom je primijetio obrise nečega što je izgledalo kao srebrna kugla i prijeteći je lebdjelo na nebu. Iako je prvo bio skeptičan, potrčao je po svoj fotoaparat.

Pročitajte i ovo Engleska policija, ilustracija Uspostavljen kordon Drama u Engleskoj, u tijeku velika evakuacija: "Napustite područje i na vraćajte se" Ilustracija Afera u RAF-u Bivša zaposlenica otkrila šokantne detalje zlostavljanja na poslu: "Sakrila bih se u WC kako bih izbjegla seksualno uznemiravanje šefa"

'Inače ne vjerujem u takve stvari, no nešto je zaista pratilo taj zrakoplov. I moji susjedi su u to vrijeme bili u vrtu i htio sam im viknuti, no nisam želio reći: 'Neki leteći tanjur je na nebu', pa radije nisam rekao ništa. Nisam čak ni mislio da će se na fotografiji to vidjeti tako dobro. Sada sam zaista znatiželjan što je to točno bilo', ispričao je 56-godišnji umirovljeni profesor za Daily Mail. 

>> VIDEO: Pet letjelica NLO-a iznad Britanije?

No, iz Ministarstva obrane su poručili kako neće istraživati 'slučaj' jer nema dokaza o nekoj potencijalnoj prijetnji.

Ipak, znanstvenik Nick Pope, koji je ranije istraživao pojave NLO-a za Ministarstvo obrane smatra da je fotografija ipak vrijedna istraživanja.

'Intrigantna je. Teško je dati neki konačan zaključak, ali nešto je bilo tamo. Teško da se radi o nekom tehničkom problemu na fotoaparatu. Što god mislili o postojanju NLO-a sama činjenica da je nešto prolazilo toliko blizu vojne baze je dovoljna za zabrinutost. Ako ništa drugo, radi se o zračnoj sigurnosti. Ministarstvo obrane može jednim pozivom doznati je li nešto neobično primijećeno na radaru', kazao je Pope.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene