Obavijesti Video Pretražite Navigacija
7,6 stupnjeva po Richteru

Snimio kako mu razoran potres trese stan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj žrtava zazorni potresa magnitude 7,2 stupnja u Turskoj i dalje raste.

Potvrđena je smrt više od 200 ljudi, a spasioci i dalje tragaju za preživjelima ispod ruševina. Očekuje se da će konačna brojka smrtno stradalih i dalje rasti i doseći 1.090.

Pročitajte i ovo Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo" Spašavanje žrtava potresa u Turskoj Poginulo više od 50.000 osoba Turska se prisjeća najveće katastrofe modernog doba: "Nemam više obitelji, nemam vrata na koja bih mogao pokucati"

Iako su na porušenom području bili odsječeni svi električni vodovi uz pomoć mobilnih generatora preživjeli i spasioci ulagali su nadljudske napore kako bi probili urušeni beton, a nerjetko su se uz lopate služili i golim rukama, javljaju mediji.

'Većina građevina tamo je napravljena od nepečene cigle. Moram reći da su gotovo sve zgrade u takvim selima uništene', kazao je premijer Tayyip Erdogan na konferenciji za novinare nedugo nakon ponoći u Vanu. Snimke potresa pojavile su se i na internetu.

Riječ je o najsnažnijem potresu koji je pogodio siromašni jugoistok Turske u više od 10 godina, a nakon njega je slijedilo najmanje sedam snažnih podrhtavanja tla. (A.E./ Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene