Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Snijeg paralizirao Rumunjsku, u Bugarskoj izvanredno stanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jugoistok Rumunjske paraliziran je snijegom, zatvorene su u Bukureštu dvije zračne luke i luke na Crnome moru, a u susjednoj Bugarskoj zbog snježne oluje proglašeno je izvanredno stanje.

U Bukureštu je snježni pokrivač dosegao pola metra i poremetio cestovni promet, a zbog neprestanih snježnih padalina i snažnih vjetrova zatvorene su zračne luke Baneasa i Otopeni, objavile su vlasti u Bukureštu.

Pročitajte i ovo Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje Ilustracija - Snijeg na Majorci Crvena upozorenja VIDEO Snažna oluja poharala mediteransku zemlju: Valovi nosili sve pred sobom, poznati otok zabijelio snijeg

Zbog snježnih padalina zatvoren je autoput Sunca, koji povezuje Bukurešt s crnomorskom lukom Constanta na jugoistoku Rumunjske gdje snijeg obilno pada, a siloviti vjetrovi pušu još od utorka navečer.

Na Crnome moru zatvorene su luke Constanta Jug i Sjever te Mangalia, a zatvoren je i kanal koji povezuje Dunav s Crnim morem.

Lučka kapetanija objavila je da puše vjetar snage 60 kilometara na sat.

U srijedu su dvije osobe izgubile život zbog nevremena u okrugu Mehedinti na jugu Rumunjske jer je ambulantno vozilo kojim su trebale biti prebačene u bolnicu bilo blokirano snijegom.

Susjedna Bugarska proglasila je u četvrtak izvanredno stanje u pokrajini Ruse, na sjeveroistoku, nakon dva dana snježnih mećava.

Sve ceste prema gradu Ruse, glavnoj bugarskoj luci na Dunavu, zatvorene su, a u području Kubrata proglašeno je još u srijedu izvanredno stanje.

Luka Ruse na Dunavu i dvije glavne bugarske luke na Crnome moru, Varna i Burgas zatvorene, su, objavilo je ministarstvo transporta.

U Svištovu, drugome gradu na Dunavu, snijeg neprekidno pada već 36 sati.

Više od 300 naselja u cijeloj zemlji je ostalo bez električne struje, a 31 naselje nema u četvrtak vodu.

Vojska pomaže kako bi raščistila glavne prometnice između Sofije i Burgasa na Crnome moru, gdje su deseci vozila blokirani noću sa srijede na četvrtak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene