Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Znamo da se oluja vraća"

Snijeg i led odnose nove žrtve, a SAD čekaju i dodatni problemi: Val vlage mogao bi izazvati bujične poplave

Snježna oluja u SAD-u - 4
Snježna oluja u SAD-u - 4 Afp
Aktualno Galerija Zimska oluja u SAD-u - 5 Zimska oluja u SAD-u - 5 Foto: DNEVNIK.hr Zimska oluja u SAD-u - 2 Zimska oluja u SAD-u - 2 Foto: DNEVNIK.hr Snježna oluja u SAD-u - 4 Snježna oluja u SAD-u - 4 Foto: Afp Snježna oluja u SAD-u - 3 Snježna oluja u SAD-u - 3 Foto: Afp +0 Ilustracija Galerija 1/5 >>
Snježna oluja koja je ubila najmanje 57 ljudi, nije kraj problemima za Amerikance. Strahuje se ne samo da nije gotova već prijeti i snažan val vlage koji bi mogao izazvati bujične poplave na sjeverozapad Pacifika i Kalifornije.

Dijelovi SAD-a mogli bi vidjeti dodatnih 30 centimetara snijega nakon višednevnih razornih mećava. "Znamo da se oluja vraća", upozorio je guverner New Yorka.

Oluja je uzrokovala najmanje 57 smrtnih slučajeva u SAD-u, a još četiri osobe poginule su u Kanadi nakon što se autobus prevrnuo na zaleđenim cestama.

Pročitajte i ovo Zimska oluja u SAD-u - 6 MEĆAVA 22 VIDEO Na udaru bijele nemani: Okovana vozila i domovi, grad zarobljen u snijegu i ledu, raste broj mrtvih

Predsjednik Joe Biden odobrio je saveznu potporu državi New York, gdje su deseci tisuća ljudi ostali bez struje u oluji.

No temperature su pale ispod normalnih sve od istoka Rocky Mountainsa do Appalachiana, a stanovnici u Missipiju ostali su bez vode zbog puknuća cijevi.

Pročitajte i ovo Zimska oluja u SAD-u - 4 DIJELOVI AMERIKE U LEDU Ledeni val pokosio više od 50 ljudi: Nesvakidašnji prizori svjedoče o ekstremnim uvjetima u SAD-u

Osim toga, strahuje se da bi najavljeni val vlage mogao izazvati bujične poplave na sjeverozapadu Pacifika i u Kaliforniji, prenosi Sky News.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene