Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sati pucnjave

Snažni topnički okršaji u Donecku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pucnjava koja je izbila u noći na nedjelju još je jedan dokaz da je 5. rujna potpisani prekid vatre mrtvo slovo na papiru.

Snažni topnički okršaji izbili su u noći na nedjelju u Donecku, uporištu proruskih separatista na istoku Ukrajine, kamo su po OESS-u stigla snažna pojačanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zvuci eksplozija Ukrajina: Borbe u predgrađu Donecka Slika nije dostupna Uporište proruskih separatista U granatiranju Gorlivke poginulo 13 civila, među njima dvoje djece

Pucnjava u blizini centra grada intenzivirala se oko dva sata ujutro i potrajala još dva sata jednakom žestinom i ritmom, javljaju izvjestitelji France Pressea s mjesta događaja.

Podataka o žrtvama još nema.

Istok Ukrajine: Unatoč primirju ubijen vojnik, 17 osoba ranjeno

Riječ je o novom dokazu da je prekid vatre potpisan 5. rujna mrtvo slovo na papiru otkako su u nedjelju održani izbori u područjima pod kontrolom pobunjenika. Uz to, promatrači OESS-a izvijestili su u subotu da su u Doneck stigla snažna pojačanja. Primijećeno je više od 40 tenkova i dvadesetak kamiona ruske proizvodnje i bez registarskih oznaka s topovima kalibra 120 mm.

Ukrajinske vlasti osudile su u petak ulazak iz Rusije desetaka tenkova, vojnika i druge vojne opreme, no SAD i NATO to nisu potvrdili.

OESS je u subotu izrazio 'veliku zabrinutost' zbog tih konvoja na području Donecka i susjednog grada Makivke.

'Novi ruski konvoj je brutalno kršenje zakona'

Žestoka bombardiranja nastavila su se u subotu na području zračne luke u Donecku. Ukrajinska vojska objavila je da je izgubila osmoricu vojnika, većinu na zračnoj luci i u okolici grada. Ozlijeđeno je oko dvadeset ljudi, među kojima ima civila. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene