Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplodirala autobomba

Snažna eksplozija u Bengaziju na obljetnicu napada na američki konzulat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Točno godinu dana nakon napada u kojem je u zgradi američkog konzulata u libijskom Bengaziju ubijen veleposlanik SAD-a Christopher Stevens, isti je grad potresla nova snažna eksplozija.

Zgrada libijskog ministarstva vanjskih poslova u Bengaziju teško je oštećena u srijedu u snažnoj eksploziji, godinu dana nakon napada na američki konzulat u tom drugom najvećem gradu u zemlji.

Pročitajte i ovo Ruska vojska, ilustracija Stižu nove snage Mnogo Rusa posljednjih dana priključilo se vojsci: "Zbog ovog su željni osvete" Slika nije dostupna Najgori od najgorih FOTO Ovo je deset najopasnijih ljudi na svijetu

Automobil bomba eksplodirao je u zoru ispred zgrade, teško oštetivši urede ministarstva i još nekoliko zgrada u središtu grada, no izvješća o žrtvama još nema.

>> Napadi 11. rujna 2001.: Ovako je tekao dan koji je promijenio svijet

'U automobilu je bila velika količina eksploziva, a ostavljen je bio pored same zgrade', rekao je mjesni sigurnosni dužnosnik Abdullah Zaidi.

U zgradi se do početka 1970-ih nalazio američki konzulat. Zatvorio ga je svrgnuti diktator Muamer Gadafi nekoliko godina nakon što je došao na vlast 1969.

U napadu na američki konzulat u Bengaziju prije godinu dana poginula su četvorica Amerikanaca, uključujući veleposlanika Christophera Stevensa. Počinili su ga islamistički militanti u povodu 11. obljetnice terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene