Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko nevrijeme

VIDEO Snažan tornado pogodio SAD: Sedmero poginulih, među njima dvoje djece - "Ovo je najgore što je itko vidio u dugo vremena"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalna meteorološka služba SAD-a priopćila je da je brzina vjetra u Iowi disegla 332 km/h. Sedam ljudi, uključujući dvoje djece, poginulo je u tornadu.

U subotu oko 16:30 sati snažan tornado pogodio je okrug Madison, jugozapadno od glavnog grada države Iowe Des Moinesa, rekli su dužnosnici za hitne slučajeve.

Pročitajte i ovo Prosvjedi na Sveučilištu Columbia Šatoraši ometaju Sveučilišta počela strože kažnjavati studente: "Stvoreno je nepoželjno okruženje za židovske studente..." Zimsko nevrijeme u SAD-u - 5 pola metra snijega Snažne zimske oluje i tornada pogodili SAD: "Ovo se događa jednom u pet godina"

Jake oluje prouzročile su gubitak struje za više od 10 tisuća ljudi. Nacionalna meteorološka služba priopćila je da su olujni vjetrovi dosegnuli brzinu od 332 km/h.

Šest osoba je poginulo, a četvero je ozlijeđeno u okrugu Madison. Među poginulima je dvoje djece. U okrugu Lucas potvrđena je smrt jedne osobe uz više ozlijeđenih.

Direktor za hitne slučajeve okruga Madison Diogenes Ayala rekao je da su poginula djeca bila u dobi do pet godina. Tornato je opisao kao "najgore što je itko vidio u dugo vremena".

Jedna ozlijeđena osoba bori se za život, a tri su u teškom stanju u bolnici, dodao je. Velika šteta nanesena je na više od dvadeset kuća.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene