Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuo mali tsunami

Potres u Salvadoru bez štete, upozorenje na tsunami opozvano

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažan potres magnitude 7,4 po Richteru u vodama Salvadora potaknuo je tsunami, objavio je američki centar za uzbunu od tsunamija na Pacifiku

Snažan potres magnitude 7,3 po Richteru u salvadorskim vodama Tihog oceana u nedjelju navečer po mjesnom vremenu nije prouzročio štetu, a izdano upozorenje na tsunami brzo je opozvano.

Epicentar potresa bio je 120 kilometara od obale Salvadora sa žarištem na dubini od 20 kilometara, pokazali su revidirani podaci američke geološke uprave.

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih

>> Dvije osobe izvučene ispod ruševina tri dana nakon potresa

Mali tsunami zahvatio je salvadorsku luku Acajutlu nakon potresa, što je nagnalo Pacifički centar za upozoravanje od tsunamija (PTWC) da izda upozorenje za cijelu srednjoameričku obalu. Upozorenje je ubrzo opozvano.
    
Službe za izvanredna stanja u Salvadoru i Guatemali objavile su da potres na kopnu nije izazvao nikakve štete, a po prvim izvješćima nje nije bilo ni u drugim zemljama u regiji.
         
Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene