Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Magnituda 6.3

VIDEO Smrtonosni potres u blizini iranskog nuklearnog postrojenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres magnitude 6.3 prodrmao je danas jug Irana, a epicentar mu je bio ne tako daleko od jedinog iranskog nuklearnog postrojenja u Bushehru. Poginulo je najmanje 30 osoba.

Najmanje je 30 osoba poginulo, a oko 800 ih je ozlijeđeno u snažnom potresu magnitude 6.3 koji je danas pogodio južni dio Irana. Epicentar je bio 89 kilometara jugoistočno od grada Bushehra, u kojem se nalazi jedino iransko nuklearno postrojenje. Prema informacijama Reutersa, nikakvih problema u postrojenju zasad nema.

Pročitajte i ovo Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo" Ilustracija Drama u Iranu Snažan potres magnitude 5,7 probudio usnule građane: Ozlijeđeno najmanje 276 ljudi

Iranski mediji javljaju da su dva sela u relativnoj blizini Bushehra sravnjena sa zemljom. Na teren su poslani spasioci, kojima posao otežava mrak.

>> Ahmadinedžad: Postali smo nuklearna zemlja i nitko nam to neće oduzeti!

Podrhtavanje se osjetilo i u iranskom susjedstvu. Svjedoci u Bahreinu kažu da je najmanje jedna zgrada u tamošnjem glavnom gradu Manami zbog potresa bila evakuirana, no vijesti o žrtvama nema. Vijesti o evakuacijama stigle su i iz Katara, a potres se osjetio i u Abu Dhabiju te Dubaiju.

Hipocentar potresa bio je na samo desetak kilometara, zbog čega je podrhtavanje na površini bilo nešto jačeg intenziteta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene