Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jačine 7,6 stupnjeva

Potres na Filipinima: Velika panika, ali mala šteta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Filipinima se dogodio potres jačine 7,6 stupnjeva, prenosi CNN.

U snažnome potresu jačine 7,6 stupnjeva što se dogodio u petak na moru uz filipinsku obalu poginula je jedna osoba, oštećene su ceste i mostovi, a među stanovnicima je zavladala panika pa su u strahu od tsunamija pobjegli na viši teren, službeno je priopćeno.

Za to je područje bilo na dva sata izdano upozorenje na tsunami, priopćili su Agencija za geologiju SAD-a i Pacifički centar za tsunami.

Potres je imao središte oko 150 kilometra od istočne obale Filipina u visini grada Guiuana u pokrajini Samar, rekla je američka agencija. Upozorenje na tsunami bilo je izdano za Filipine, Japan, Indoneziju, Tajvan, Papuu Novu Gvineju i druge otoke Pacifika uključujući američku saveznu državu Havaje.

Filipinske vlasti nešto duže su zadržale na snazi opasnost od tsunamija jer su bile odmah zapovjedile stanovništvu da se povuče s obale. Ali nakon nešto više od tri sata i tao je upozorenje prestalo. "Stanovnici se sad mogu vratiti kući. Sad je sigurno, prošla je opasnost od tsuamija", objavio je filipinski institut za vulkanologiju.

Pročitajte i ovo Potres u Japanu 2011. godine Na današnji dan ''To su stvari koje želim zaboraviti, ali ne mogu'': Godišnjica jednog od najsnažnijih potresa u povijesti Šteta nakon potresa u Japanu - 1 Golema šteta VIDEO Nakon potresa, tsunami pogodio Japan: Pogledajte zastrašujuće snimke

>> Snažan potres na istočnoj obali Grenlanda

Gradonačelnica Guiuana, Annalisa Quan za lokalni je radio rekla kako nema vijesti o većoj šteti od potresa.

Voditelj nacionalne agencije za izvanredna stanja Benito Ramos rekao je da je jedna žena poginula u u gradiću Cagayanu de Oro. To je mjesto na otoku Mindanau, a potres je zajedno sa snažnom kišom izazvao klizanje tla pa je njezina kuća zatrpana, a i jedno je dijete ozlijeđeno.

Filipinski političar Ben Evardone rekao je da su neki mostovi i ceste oštećeni, a da su ljudi u panici bježali s obale. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene