Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MAGNITUDE 6 STUPNJEVA

Snažan potres na zapadnoj obali Turske, podrhtavalo do Atene!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres se osjetio u nizu gradova, od Izmira pa sve do Atene u Grčkoj, javljaju iz Europske službe za praćenje potresa (EMSC).

Zapadnu obalu Turske pogodio je snažan potres, magnitude 6,0, na dubini od 10 kilometara.

Pročitajte i ovo Potres u Turskoj Potres u Turskoj Nakon grozne nesreće napokon su dočekali suđenje: "Tko god je odgovoran za ovo, mora biti osuđen" Potres u Turskoj magnituda 4,1 Potres pogodio Tursku: "Prvo sam pomislio da mi se vrti u glavi"

Potres se osjetio turskim pokrajinama Istanbul, Bursa, Canakkale i Izmir, pa sve do Atene u Grčkoj, javljaju iz Europske službe za praćenje potresa (EMSC).

Turska Agencija za katastrofe (AFAD) je objavila kako je magnituda potresa bila 6,3 s epicentrom u regiji Karaburun u Izmiru, 11 kilometara južno od Plomarija u Grčkoj.

AFAD je izvijestio i da je nakon potresa uslijedilo najmanje 16 naknadnih podrhtavanja, magnitude 4,0, 4,5 i 4,9.

Iako nema podataka o žrtvama ili nekoj većoj šteti, no turske vlasti će iz predostrožnosti u pogođeno područje poslati 240 šatora.

Potres je pogodio i istočni dio Egejskog mora u blizini otoka Samos i Lesbos, izvijestio je Grčki geodinamički institut. Strukturna oštećenja zabilježena su u Plomariju na otoku Lesbos.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene