Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema straha od tsunamija

Snažan potres magnitude 6,5 pogodio Čile

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažan potres magnitude 6,5 stupnjeva pogodio je u ponedjeljak navečer Čile, pri čemu nisu pričinjene štete i za sada nema opasnosti od tsunamija, izvijestile su specijalizirane institucije u Čileu i Sjedinjenim Državama.

Potres je izazvao paniku i prekide isporuke električne energije i telefonskih veza u nekoliko općina Santiaga, navele su vlasti.

Prema američkom geofizičkom institutu (USGS) epicentar potresa desetak minuta prije ponoći bio je 48 km sjeverozapadno od Valparaisa na dubini od 25,9 km.

Čileanski nacionalni ured za hitne situacije je precizirao da za sada nema podataka o žrtvama ni o štetama potresa u regijama Coquimbo i El Maule.

Centar za prevenciju tsunamija je naveo da nema opasnosti od razornog tsunamija, ali da su oni mogući lokalno stotinjak kilometara od epicentra. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Filipine Usred noći Potres jačine 6,8 pogodio Filipine: Procjenjuje se mogućnost tsunamija Nuklearna elektrana Fukushima 2011. godine Japan prvi puta izdao upozorenje za tsunami još od Fukushime: Znate li što se tada dogodilo?

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene