Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremao reportažu

Snajperist ubio francuskog novinara u Alepu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snajperist je u Alepu ubio francuskog novinara belgijskog podrijetla Yvesa Debaya dok je pripremao reportažu, izvijestio je u petak Sirijski opservatorij za ljudska prava OSDH.

Ubijen je blizu središnjeg zatvora na sjevernom rubu grada u kojem se vode žestoki sukobi pobunjenika i vojske, navodi ta nevladina organizacija na temelju podataka široke mreže aktivista i liječnika u zemlji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Slika nije dostupna Prizor koji lomi srca Pogledajte kako je ova djevočica odgovorila grozoti rata

Anitirežimski aktivosti koji optužuju redovne postrojbe za njegovu smrt objavili su fotografije i video snimke njegovog beživotnog tijela.

Jedan neimenovani aktivist rekao je za agenciju France presse da točne okolnosti njegove smrti nisu jasne, ali se čini da ju ušao u jednu krajnje opasnu ulicu gdje su bili članovi vojske i režimskih milicija.

>> Sirija: U tri samoubilačka napada ubijene 23 osobe

Debay je bio u Siriji gdje je radio za specijalizirani časopis koji je osnovao. Rođen u Lubumbashiju, bivšem belgijskom Kongu i uzeo je francusko državljanstvo.

Pratio je brojne sukobe, među ostalima i one u Libanonu i na Balkanu.

Prema podacima Novinara bez granica (RFS), od početka sukoba u ožujku 2011. u Siriji je ubijen 61 novinar. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene