Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužan kraj

Jedanaestomjesečni Charlie je izgubio bitku za život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Charlie Gard, jedanaestomjesečna beba koja se našla u središtu pravnog procesa zbog njegova liječenja, umrla je, potvrđuje glasnogovornik obitelji.

Roditelji preminule bebe, Connie Yates i Chris Gard, vodili su dugu pravnu bitku kako bi Charliu omogućili da se odvede u SAD za liječenje. No, u ponedjeljak su istu tu bitku izgubili, nakon što je liječnik rekao da je prekasno za liječenje.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Slika nije dostupna Tragedija kod susjeda Petomjesečna beba umrla od gladi, imala je samo tri kilograma

U priopćenju objavljenom u petak navečer, gospođa Yates je rekla: "Naš lijepi dječak je preminuo, toliko smo ponosni na tebe Charlie".

Stotine ljudi, zvane Charlie's Army, pružili su podršku roditeljima, koji su prikupili 1,35 milijuna funti kako bi ga odveli u SAD na liječenje.

Charliejev slučaj privuklo je pažnju Pape Franje i predsjednika SAD-a Donalda Trumpa.

U ponedjeljak g. Gard je rekao: "Charlie, mama i tata te vole, žao nam je što te nismo mogli spasiti" prenosi BBC.

Nakon vijesti o Charliejevoj smrti, američki potpredsjednik Mike Pence objavio je tweet u kojemu iskazuje svoju iskrenu sućut.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene