Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje u Britaniji

Šminkanje uzrok pola milijuna prometnih nezgoda?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema najnovijoj anketi provedenoj u Britaniji, gotovo pola milijuna prometnih nezgoda dogode se jer se vozačice - šminkaju!

Anketa je provedena na 4.000 žena između 17 i 21 godine, za koje je procijenjeno da najvjerojatnije ljepotu 'stavljaju' ispred sigurnosti. 27 posto žena je priznalo da se šminka za vrijeme vožnje, a 9 posto mlađih od 18 godina je iz istog razloga i imalo prometnu nezgodu i to prosječno - čak tri puta.  

Pročitajte i ovo Ilustracija kod Omiša Teška nesreća: Dva prijatelja se vozila na motoru, jedan je poginuo, drugom se bore za život Položaj žena - 1 Položaj žena Imaju manje plaće, niže pozicije i manje mirovine, ali: Kad neće milom, onda će europskom direktivom

Direktorica osiguravajuće kuće Diamond koja je i naručila istraživanje Sian Lewis kazala je kako je zabrinjavajuće da tako velik broj mladih žena i sebe i druge dovodi u opasnost. 'Svi smo jako zaposleni ali šminkanje za vrijeme vožnje znači da pažnja nije tamo gdje bi trabala biti - na cesti. Je li maskara važnija od sigurnosti vas ili drugih u prometu? Čak i ako sretno stignete na odredište, možete biti optuženi za neopreznu vožnju ako vas ulovi policija. Žene zaista jesu sposobne raditi više stvari odjednom, no vožnja je područje gde bi to ipaktrebale izbjegavati', zaključila je. 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene