267142
267142
267142
267142
267142

Smak svijeta: Pratite UŽIVO što se događa!

  • , 20.12.2012., 20:58
  • Autor:
  • komentara

Za sve one koji se boje da nam slijedi smak svijeta, evo načina kako pratiti što se stvarno događa u svakom trenutku.

 
 
 
 

Online Slooh Space Camera cijeli tjedan prenosi pogled iz svemira. Ovim putem javnost može vidjeti hoće li stići kakva solarna oluja, hoće li u Zemlju udariti asteroid ili će se dogoditi bilo što drugo iz tzv. Majanskog predviđanja.

Tako svi oni koji ne vjeruju znanstvenicima koji tvrde da do smaka svijeta neće doći, mogu sami pratiti što se događa, rekao je kolumnist Astronomy Magazinea Bob Berman.

Slooh objavljuje snimke uživo iz zvjezdarnica u Arizoni i Kanarskom otočju. Svaki dan se koncentrira na različita 'područja zabrinutosti', od masovne erupcije sunca do sudara s mitskim planetom.

>> NASA protiv smaka svijeta: 'Ukoliko gledate ovaj video, to znači da jučer nije bio smak svijeta'

Inače, oni koji vjeruju da će sutra doći do smaka svijeta zabrinuti su jer smatraju da su Maye predvidjele smak svijeta upravo za 21. prosinca, dok se stručnjaci s time nikako ne slažu. Znanstvenici u NASA-i i drugim institucijama uporno pokušavaju smiriti ljude i objasniti i da se radi o pogrešnom tumačenju te da se ne trebaju brinuti.

'Naš planet funkcionira prilično dobro već više od 4 milijarde godina i vjerodostojni znanstvenici kažu da nema nikakve prijetne povezane s 2012.', napisali su NASA-ini istraživači.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se