Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Anoreksija: Vratila se iz mrtvih i rodila zdravog sina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hayley Wilde je izgledala kao živi kostur kada su joj liječnici rekli kako je od sigurne smrti dijeli tek 10-ak dana. No danas, tri godine nakon toga, i nakon punih 8 godina borbe s anoreksijom, Hayley se 'vratila među žive' i rodila zdravog sina.

Njezin sin Michael rođen je 8. ožujka potpuno zdrav i normalne težine - 3, 57 kilograma. 3 godine prije toga to je bilo potpuno nezamislivo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skiznula kroz školjku NOVOROĐENČE ČUDOM PREŽIVJELO Rodila na WC-u u vlaku pa joj beba ispala na tračnice Slika nije dostupna Uznemirujući video BORBA ZA ŽIVOT Rachael nije sasvim obična žena, a sada joj treba pomoć

Jučer su ova 20-godišnjakinja i njezina majka Jane objavile zastrašujuće fotografije Hayley kada je težila tek nešto više od 30 kilograma kako bi pokazale koliko je anoreksija razorna bolest, ali i da uvijek postoji nada. 

Fotografija je snimljena kada je Hayley imala 16 godina, a s anorekcijom se borila od svoje 11-e. Kosa joj je počela otpadati a pune 4 godine nije imala menstuaciju. Kada je pala na gotovo 30 kilograma liječnici su upozorili da ima 10-ak dana života ako ne počne dobijati na težini. Nakon toga je hospitalizirana i u bolnici je provela nekoliko mjeseci. Stručna medicinska pomoć i potpora roditelja urodili su plodom. 

Kada je prošle godine shvatila da je trudna, Hayley je bila presretna. 

"Michael je sad na prvom mjestu, moram jesti zdravo zbog njega. Volim biti mršava, mršavija nego što sam sada, ali ne želim se vratiti nazad u bolnicu. Ne želim ponovno izgledati kao na ovoj slici", rekla je Hayley.

Njezini su problemi počeli u 5. razredu kada je zbog pomanjkanja samopouzdanja počela preskakati obroke. 

"Mislila sam da ću biti popularnija ako budem mršava. Od roditelja sam skrivala što se događa. Hranu sam pljuvala u salvetu i potom skrivala po džepovima". 

Kada je njezina majka shvatila što se događa bila je očajna. 

"Bio je to najgori šok u mom životu. Dijagnosticirana joj je anoreksija i 5 puta smo je vodili u specijaliziranu kliniku u Manchesteru. Ovu fotografiju sam snimila 2005. kako bi nas stalno podsjećala na tu najgoru fazu, da se nikada ne ponovi, a sada sam želje da ju svi vide kako bi spriječili ono najgore. Rođenje unuka je nešto o čemu sam do prije nekog vremena mogla samo sanjati", kazala je Jane.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene