Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Minimalna satnica 3,8 EURA

Slovenski studenti će za rad imati mirovinski staž

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preko studentskih servisa će se izdvajati doprinosi za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, a određena je i minimalna vrijednost satnice od 3,8 eura u netto iznosu.

Na rad studenata i učenika preko studentskih servisa u Sloveniji po novim će se pravilima izdvajati i doprinosi za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, a određena je i minimalna vrijednost satnice od 4,5 eura brutto, što je 3,8 eura u netto iznosu, određuje sporazum koji su u četvrtak potpisali predstavnici vlade i studentskih organizacija.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana

Poslodavci će na studentski rad plaćati doprinos za mirovinsko osiguranje od 8,85 posto, a studenti i učenici dodatnih 15,5 posto, no unatoč tome takav oblik rada za poslodavce će ostati među najjeftinijim, objavilo je u priopćenju ministarstvo za rad i socijalnu skrb.

Predsjednik vlade Miro Cerar kazao je da potpisani sporazum vidi kao velik korak u reguliranju povremenog rada studenata i dokaz da se mogu sklapati međugeneracijski dogovori.

Do sada se na studentski rad plaćala samo koncesijska taksa u ukupnoj visini 25 posto.

Slovenska vlada u četvrtak je produžila i važenje mjera stimilacije poslodavaca koji redovno zapošljavaju mlade, a na osnovi kojih je u zadnjih godinu dana dobilo posao 2.500 mladih. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene