Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slovenski predsjednik predložio Pahora za mandatara nove vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski predsjednik Danilo Tuerk predložio je za mandatara nove slovenske vlade predsjednika Socijalnih demokrata Boruta Pahora i taj prijedlog uputio parlamentu.

Potvrdio je to tijekom jutra predsjednik parlamenta Pavel Gantar na sjednici kolegija na kojemu se dogovara dnevni red parlamentarne sjednice za petak, kada će se glasovati o mandataru.

Pročitajte i ovo Muškarac se zapalio na Markovu trgu oglasilo se i odvjetništvo Policija objavila detalje o strašnom činu na Markovu trgu: "Službenik je krenuo prema muškarcu..." Zapalio se muškarac na Markovom trgu Nove informacije Doznali smo prve informacije o stanju muškarca koji se zapalio pred Vladom

Pahorovi Socijalni demokrati na parlamentarnim izborima 21. rujna osvojili su 29 posto glasova i dobili reklativnu većinu sa svojih 29 mandata u parlamentu.

Pahor ovih dana završava dogovor o ministrima u svojoj vladi s tri ostale stranke koje će se naći u njegovoj koaliciji, strankom Zares, Gregora Golobiča, Liberalnim demokratima, Katarine Kresal i Demokratskom strankom umirovljenika, Karla Erjavca.

Očekuje se da će Pahor kao mandatar biti potvrđen u parlamentu jer, prema procjenama, može računati na oko 55 glasova. Prema predviđenom kalendaru, nova vlada mogla bi biti formirana najkasnije početkom idućeg mjeseca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene