Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Vozio pijan

Slovenski parlamentarac podnio ostavku nakon prometne nesreće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnik u slovenskom parlamentu Peter Vilfan u nedjelju je dao ostavku, dan nakon prometne nesreće u kojoj je u Ljubljani kao vozač izazvao prometnu nesreću u alkoholiziranom stanju.

Nekadašnji košarkaš Peter Vilfan u nedjelju je u priopćenju za javnost naveo da je predsjednika parlamenta obavijestio o svojoj neopozivoj ostavci, nakon prometne nesreće u kojoj je u subotu teže ozlijedio starijeg pješaka kojega je nakon toga posjetio u bolnici i ispričao mu se, te da mu je jako žao zbog tog događaja.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Ilustracija Jači od morfija, jeftiniji od heroina Zombi droga pred vratima Hrvatske, Europa u velikom strahu

"Napravio sam pogrešku zbog koje mi je jako žao, ali preuzimam odgovornost koja od mene zahtijeva da odstupim", naveo je Vilfan, potvrdivši da je policija prilikom izvida nesreće utvrdila da je imao veću količinu alkohola u organizmu od zakonski dopuštene.

"Subotu popodne proveo sam u društvu prijatelja i sjeo u auto, uvjeren da sam sposoban za vožnju do kuće, ali je očito da sam popio previše", izjavio je Vilfan.

On je u parlament izabran 2011. godine na listi Pozitivne Slovenije (PS), ali je iz stranke izašao nakon što je njezinim predsjednikom nedavno ponovo postao ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković, te je djelovao kao nezavisni zastupnik.

Vilfan je svejedno ostao kandidat PS-a na skorašnjim izborima za Europski parlament.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene