Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slovenski parlament odbio prijedlog o referendumu u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Vladin prijedlog, slovenski Parlament odbio je inicijativu ultranacionalističkog političara Zmage Jelinčiča da se u Sloveniji organizira referendum na kojemu bi se slovenski birači očitovali o tome može li se Hrvatska samostalno uključiti u Europsku uniju.

Jelinčičev prijedlog referenduma, s pitanjem može li Hrvatska u EU samostalno ili u 'paketu' s državama zapadnog Balkana, podržalo je samo 5 zastupnika njegove grupacije, dok su ostali bili protiv.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković i Urška Klakočar Zupančič Prijateljska suradnja Otvorena pitanja ne utječu na odnose Zagreba i Ljubljane: "Mi ćemo pomagati koliko god bude trebalo, kao što ste vi nama" Slika nije dostupna Slovenija: Jelinčič traži referendum o ulasku Hrvatske u EU

Predsjednik vanjskopolitičkog odbora parlamenta Jožef Jerovšek, iz stranke Slovenskih demokrata premijera Janeza Janše, rekao je da bi takav referendum bio štetan po slovenski kredibilitet, dodajući kako će proces ulaska Hrvatske u EU još dugo potrajati jer ona još ne ispunjava pristupne kriterije.

Jelinčič je rekao da se slovenska Vlada previše prijateljski ponaša prema Hrvatskoj koja, po njegovim riječima, 'prkosi' Sloveniji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene