Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan nagazio minu

Paraglajderi sletjeli u minsko polje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petoricu slovenskih paraglajdera koji su se danas iz nepoznatih razloga srušili u minsko polje na obroncima planine Jahorine kod Sarajeva izvukliesu spasilačke službe, a jedan od njih teško je ozlijeđen kada je pri padu aktivirao jednu od rasprskavajućih mina.

Načelnik stožera civilne zaštite na Palama Dragan Elek kazao je kako su u akciju spašavanja paraglajdera bili uključeni policajci, pirotehničari i pripadnici gorske službe spašavanja.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

>> Kod Poreča teško ozlijeđen njemački paraglajder

>> Proveli noć sto metara iznad zemlje jer se paraglajder zabio u žičaru

Po dostupnim inofmacijama, unesrećeni paraglajderi slovenski su državljani. Iz nepoznatih razloga oni su se srušili na obroncima Jahorine udaljenima od skijaških staza, području na kojem su nekada bili vojni radari i koje je okruženo minskim poljima. Akciju spašavanja u koju su zbog nepristupačnog terena morali biti uključeni i helikopteri otežavala je gusta magla. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene