Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za turiste

Slovenski ministar zanijekao uvođenje jeftinijih vinjeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski ministar prometa Patrick Vlačič zanijekao je u četvrtak vijesti objavljene u medijima da je Slovenija na sastanku s predstavnicima Europske komisije pristala da će u drugoj polovici ove godine uvesti turističke vinjete po cijeni od pet eura.

Vlačič je na konferenciji za novinare nakon redovite sjednice vlade na novinarski upit o vinjetama i sastanku, koji je u početku tjedna održan u Bruxellesu između predstavnika povjerenika za transport u Europskoj komisiji i članova slovenske stručne skupine koja vladi treba predložiti izmjene u sustavu naplate cestarina, rekao da nije predložena odluka o kraćim vinjetama. Najavio je i da će vlada o opširnu materijalu stručne skupine o izmjenama u sadašnjoj uredbi o vinjetama raspravljati za dva tjedna.

Pročitajte i ovo Mariusz Kaminski Stranka Pravo i pravda Bivši poljski ministar započeo štrajk glađu u zatvoru: "Politički sam zatvorenik" Slika nije dostupna Što s vinjetama? Novi ministar otkrio koji će mu biti prvi potezi na čelu 'ministarstva neba i zemlje'

Europska je komisija započela postupak protiv Slovenije zbog sustava naplate cestarine. Po ocjeni EK-a taj sustav obespravljuje vozače u provozu koji, kao i Slovenci, moraju kupiti polugodišnju vinjetu za 35 eura ili godišnju za 55 eura, bez obzira na dužinu i vrijeme vožnje kroz Sloveniju. Jer, u Sloveniji ne postoje jeftinije provozne vinjete, kao u Austriji i drugim zemljama koje cestarinu naplaćuju vinjetama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene