Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zloporaba ovlasti?

Slovenski gradonačelnik u središtu policijske istrage

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Maribora i utjecajni član Slovenske pučke stranke Franc Kangler u središtu je spektakularne policijske istrage u tom gradu koja bi mogla potrajati i idućih dana.

S Kanglerom i još sedam osoba koje je u srijedu policija privremeno zadržala, policija vodi informativne razgovore u istrazi vezanoj uz korupciju i zloporabu službenih ovlasti. Riječ je o sumnji u gospodarski kriminal, odnosno dodjelu građevinskih dozvola i prodaju zemljišta na kojima je druga najveća slovenska općina imala pravo prvokupa koji nije iskoristila, javljaju mediji.

Uz Kanglera, kako navode mediji, policija održava informativne razgovore s ravnateljicom mariborske općinske uprave te nekolicinom direktora i čelnih ljudi dviju gradskih građevinskih tvrtki.Istraga uključuje ekipu stotinjak kriminalista, a na više lokacija u Mariboru, pa i na sjedištu općine, izvšeno je više pretraga, te oduzeta poslovna dokumentacija radi nastavka istrage.

Ravnatelj policije Janko Goršek izjavio je u Ljubljani novinarima da će policijska istraga potrajati cijeli dan i nastaviti se idućih dana pregledom zaplijenjene poslovne dokumentacije.Kangler je prije popodnevnog dolaska s policijom pred zgradu općine u Mariboru izjavio novinarima da kaznene prijave koje su protiv njega podnesene nemaju temelja.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Greška na zrakoplovu Sve više slučajeva Otvorena kaznena istraga o avionu koji je ostao bez komada trupa u zraku

Optužbe valja dokazati na sudu

Slovenska pučka stranka, na čijoj je listi ponovno izabran za gradonačelnika na lanjskim lokalnim izborima, navela je u priopćenju za javnost da jedine informacije u vezi s istragom oko Kanglera ima iz medija, te da optužbe na njegov račun valja ili dokazati na sudu ili u suprotnom njihova gradonačelnika javno 'oprati' od krivnje.

Kanglerov odvjetnik novinarima je izjavio da mu je čudno to što je spektakularna policijska istraga pokrenuta baš sada i to u vezi sa sumnjičenjima na račun Kanglera koje su mediji objavljivali zadnje tri godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene