Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Intervencija međunarodnih snaga

Slovenski brod u Adenskom zaljevu oteli pirati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Somalski gusari u Adenskom zaljevu na nekoliko su sati oteli brod ‘Aureiello’ u vlasništvu slovenskog brodara Splošna plovba, ali je otmica okončana bez žrtava, izvijestili su predstavnici brodara.

Međunarodne snage koje patroliraju u tom prostoru oslobodile su brod i posadu uskoro nakon otmice, a napadače zarobile, potvrdio je za Slovensku televiziju Egon Bandelj, direktor brodarske kompanije iz Portoroža. Nitko od posade, a među njima nema slovenskih državljana, nije ranjen, kompanija je kretanje broda nakon otmice pratila satelitskom navigacijom, ali nije mogla stupiti u kontakt s posadom, rekao je Bandelj.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Slika nije dostupna 'Gasite svjetla' Zbog pirata na skupo putovanje u mrklom mraku

O oslobađanju broda Splošnu plovbu su obavijestile međunarodne snage koje su izvele akciju oslobađanja, potvrdio je Bandelj. Brod je inače na putu iz Crnog mora prema Indoneziji, prevozi 30.000 tona čelika, a ima 34 člana posade. Da su svi dobro kompaniji je nakon oslobađanja potvrdio i zapovjednik broda. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene