Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dijalog se nastavlja

Slovenska vlada pripremila zakone za implementaciju arbitraže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska vlada pripremila je sve zakone potrebne za provedbu arbitražne presude u onom dijelu u kojemu to može učiniti bez suradnje s Hrvatskom s kojom se dijalog nastavlja, izjavila je u utorak državna tajnica u kabinetu premijera Mire Cerara, Lilijana Kozlovič, pojašnjavajući na terenu, u Lendavi i Razkrižju na sjeveroistoku zemlje, budući način razgraničenja na kopnu.

Zbog međunarodnog prava i važnosti određenja državne granice za stanovništvo premijer Miro Cerar pozvao je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da se imenuje međudržavno povjerenstvo koje će odrediti granicu na kopnu i moguće korekcije na onim točkama gdje je granica neživotna i gdje je to moguće, kazala je Kozlovič. "Očekujemo da će se to doista i dogoditi", dodala je.

Prema njenim riječima, slovensko je stajalište da su mogući razgovori s hrvatskom stranom samo o provedbi implementacije pri konkretnom određivanju granice na terenu, uz uvažavanje stvarnih životnih okolnosti, a zakoni koje je vlada donijela glede provedbe arbitražne presude počet će važiti kad vlada donese odluku o kartografskom prikazu stanja i kad se to stanje uvrsti u katastar. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog prijetnji sigurnosti Slovenija ponovo produžila kontrolu na granici s Hrvatskom i Mađarskom Granica sa Slovenijom - 4 Prijedlog pred vladom Slovenija produljuje pojačanu kontrolu granica do ljeta: "Brojke su i dalje visoke"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene