Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozač jurio 200 km/h

VIDEO: Potjera za slovenskom ministricom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska ministrica vozila se u službenom autu brže od 200 km/h.

Slovenska ministrica unutarnjih poslova Katarina Kresal nalazila se u automobilu, kojeg je nedavno policija zaustavila zbog prebrze vožnje. Audi A8 divljao je autocestom brzinom većom od 200 kilometara na sat. Zbog prekoračenja brzine, policija ga je slijedila čak 30 kilometara. Zaustavio se tek na odmorištu Povir. Tad su policajci shvatili da su ganjali službeno vozilo, kojeg je vozio njihov kolega policajac. Kaznili su ga s 500 eura i devet kaznenih točki. Ministrica se pak branila kako nije znala da se tako brzo voze.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Gradilište - 1 Očevid u tijeku Na izgradnji autoceste u Baranji poginuo radnik: Sa strojem je skliznuo s povišenog terena i udario u tlo

Bori se protiv nesreća na cestama

Žao mi je što je moj vozač prekršio propise, glasi isprika ministrice koja se također pravda da nije znala da se tako brzo voze No, tu se javlja ironija, javlja slovenski 24ur. Naime ministrica Kresal se u javnosti zalaže za povećanje sigurnosti na slovenskim cestama. Ona i ministar prometa Patrick Vlačič su pokrenuli kampanju protiv krvi na cestama. Ali i on se oglušio o vlastita propovijedanja. I njega je policija uhvatila prošle godine, kada je vozač njegovog službenog vozila napravio nekoliko prekršaja na viaduktu Verd.

Da bi izbjegao gužvu, vozio je s upaljenim plavim svijetlima. Vlačič je tvrdio da to nije bila njegova ideja. Prošao je bez kazne, ali su zato vozač i odgovorna osoba prijevoznika platili 4,000 eura kazne.

'Žao mi je'

Miro Petek iz Slovenske demokratske stranke se pita je li se 'Vlada na nekoj svojoj sjednici pozabavila kršenjem zakona i propisa od strane svojih članova'. Zanima ga također je li kršenje zakona i propisa postalo dio nove političke paradigme, te jesu li ministri upozorili vozače da i za njih zakoni važe. O mogućoj smjeni ministrice Kresal nema nikakvih indicija. Ministrica je tijekom dana na Twitteru objavila ispriku. 'Nije mi drago zbog toga što se dogodilo i žao mi je što je moj vozač prekršio prometne propise', napisala je Kresal.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene