Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Katarina Kresal

Slovenska ministrica dokumentom negira ovisnost o drogama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska ministrica unutarnjih poslova Katarina Kresal u srijedu je oštro zanijekala da je ovisnica o drogama, pošto su se na nekim internetskim portalima, blogovima i anonimnim forumima pojavile tvrdnje kako je u studenom boravila u klinici za ovisnike Ljubljanskog kliničkog centra (KBC) zbog predoziranja kokainom.

'Iako sam to, odgovarajući na novinarska pitanja, više puta oštro zanijekala, i dalje se šire neosnovane priče da imam probleme s drogama, što je prodrlo i u neke medije', navela je Kresal u izjavi objavljenoj na stranicama slovenskih Liberalnih demokrata (LDS) čija je predsjednica.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja

Kako bi potkrijepila tvrdnju da je riječ o lažima kako bi ju se oblatilo u javnosti, ministrica je na internetskim stranicama stranke objavila i potpisani dokument KBC-a iz kojega proizilazi da se na klinikama KBC-a u zadnjih deset godina zdravstvenim uslugama koristila samo dva puta - jednom zbog iščašenja ramena i jednom zbog pregleda očiju.

Širenje neprovjerenih priča o koruptivnosti, ovisnosti o 'bijelom prahu' ili seksualnim sklonostima pojedinih političara zadnjih godina u Sloveniji u javnosti se percipira kao sastavni dio međusobne borbe političkih elita preko interneta i medijskog podzemlja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene