Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva komplikacija u Sloveniji

Slovenki nakon cijepljenja protiv gripe zastalo srce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U susjednoj Sloveniji dogodio se prvi slučaj komplikacije pri cijepljenju protiv pandemijske gripe. Naime, 77-godišnjoj starici, neposredno nakon cijepljenja, zastalo je srce.

Čim je primila cjepivo, starici je postalo loše te je hospitalizirana, a liječnici pokušavaju utvrditi je li njezin zastoj srca izazvalo cjepivo, ili nešto drugo, piše portal 24ur.com. Pomoć joj je pružena istog trenutka od strane liječničke ekipe ambulante u kojoj se cijepila i koji su bili spremni na moguće nuspojave. Slovenski ministar zdravstva Borut Miklavčić, na današnjoj je konferenciji za medije rekao kako zasad nema nikakvih dokaza da su srčane tegobe starice povezane s cijepljenjem, već da će se to razjasniti u narednim danima.

Pročitajte i ovo Ilustracija respiratorne infekcije Počelo cijepljenje protiv gripe, doznajte za koga je besplatno Cijepljenje protiv gripe - 4 Sezona pred vratima Počinje cijepljenje protiv gripe, pogledajte za koga je besplatno: "Molimo pacijente da se najave telefonom ili mailom"

>> Kanada povukla cjepivo protiv gripe H1N1 zbog 'teških' reakcija

Slovenski mediji pišu i kako je 77-godišnjakinja inače kronična bolesnica, a prenijeli su poruku njihovog zdravstvenog instituta, koji poručuje da su nuspojave pri cijepljenju protiv svinjske gripe rijetke, ali da su sve ambulante u kojima se građani cijepe protiv pandemijske gripe, opremljene za hitne slučajeve.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene