457616
457616
457616
457616
457616

EU DRUMOM, SLOVENIJA ŠUMOM Susjedi žele jačanje gospodarske suradnje s Rusijom

  • , 18.11.2016., 22:00
  • Autor:
  • komentara

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec založio se u petak za jačanje gospodarskih veza Slovenije s Rusijom kao i rješavanje dijalogom problema između EU-a i Rusije kojoj je Unija nametnula sankcije zbog vojne intervencije u Ukrajini i aneksije Krima.

 
 
 
 
Karl Erjavec (Foto: AFP)
Karl Erjavec (Foto: AFP)

"Sadašnje sankcije EU-a jako otežavaju međusobnu ekonomsku suradnju, ali ostajem optimističan da i u ovim uvjetima ona može napredovati", kazao je Karl Erjavec u petak na zajedničkoj konferenciji za novinare s ruskim ministrom komunikacija Nikolajem Nikiforovom nakon zasjedanja međudržavnog povjerenstva za suradnju na Brdu kod Kranja.

Slovenija se po njegovim riječima zauzima za otvoren dijalog s Rusijom unutar EU-a.

"Smatramo da se kroz dijalog sva otvorena pitanja mogu riješiti", dodao je istaknuvši da se kontakti Ljubljane i Moskve i suradnja odvijaju na najvišim razinama.
Nikiforov je rekao kako povjerenstvo istražuje nove mogućnosti za rast trgovine i investicija, a prilika za jačanje suradnje je mnogo, ne samo na gospodarskom području.

Povjerenstvo je proširilo postojeću listu perspektivnih projekata nastavka suradnje na raznim područjima, uključujući energetiku, informacijsku tehnologiju, tehniku, industriju i promet, a neka slovenska poduzeća izrazila su spremnost za zajednički nastup s ruskima na trećim tržištima. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se