Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija

SLOVENIJA U ŠOKU Usred bijela dana na autobusnoj stanici zaklao bivšu curu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građane Celja šokirao je u petak zločin koji se dogodio na autobusnom stajalištu ispred lokalnog trgovačkog centra, kad je muškarac nožem ubio ženu, navodno bivšu partnericu te zatim pobjegao s mjesta zločina.

Prema prvim izjavama očevidaca i šturim informacijama policije koja će svoje konstatacije iznijeti u ponedjeljak, muškarac je nožem ženu koja je bila u društvu s prijateljicom ranio po vratu, od čega je unatoč pruženoj liječničkoj pomoći uskoro umrla.

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um" Bruna Papić u Sinju - 4 Sinjani nezadovoljni Ivan Bulj vraća se u Sinj? Građani ogorčeni: "To ne bi bilo pametno"

Ubojica je pobjegao, ali se nešto poslije predao policiji u mjestu Slovenska Bistrica.

Riječ je o 39-godišnjem slovenskom državljaninu, a 33-godišnja žrtva je navodno strankinja iz Dominikanske Republike s kojom ima trogodišnje dijete.

Policija je obavila očevid, a muškarac je zadržan u pritvoru.

Prema jednom znanstvenom istraživanju, obiteljsko nasilje, a posebno nasilje nad ženama u Sloveniji je zadnjih godina u velikom porastu.

Skoro polovicu žena koje umru nasilnom smrću usmrti njihov nekadašnji ili sadašnji partner, a od 2000. do 2011. godine policija je zabilježila 127 ubojstava i pokušaja ubojstava koji su bili posljedica svađa među partnerima s kobnim ishodom.

Pri tome su u 72 posto slučajeva žrtve bile žene. (hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene