Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što je zaključeno na zatvorenoj sjednici Vlade?

Slovenija traži odgovor od hrvatske Vlade : Što ste zaključili u vezi Ljubljanske banke?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izjavio je da je Slovenija zatražila službeno objašnjenje hrvatske vlade u vezi zaključka donesenog na zatvorenom dijelu njezine sjednice 19. travnja koji se odnosi na tužbe Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb protiv Ljubljanske banke, a vezano na pitanje neisplaćene devizne štednje hrvatskih građana u toj banci.

"Čudno je da su ti zaključci povjerljive prirode. Zato smo hrvatsku stranu zamolili za pojašnjenje. Očekujemo da ćemo uskoro primiti odgovor, osobito s obzirom na to da ubrzo očekujemo i susret predsjednika dviju vlada", rekao je Erjavec kasno u četvrtak u razgovoru za emisiju "Odmevi" Slovenske televizije.

Pročitajte i ovo Muškarac se zapalio na Markovu trgu Šokantan događaj Zbog fotografija muškarca koji se zapalio reagirao HND Andrej Plenković na Markovu trgu gdje se zapalio muškarac - 3 u tijeku istraga Vlada reagirala na strašan čin zapaljenja: "Svi smo potreseni..."

Po njegovim riječima, pitanje devizne štrednje hrvatskih građana u Ljubljanskoj banci treba rješavati u okviru sukcesije. "To je vrlo važno i zato treba naći odgovarajuću ustanovu koja bi se tim pitanjem bavila. Ako ta ustanova nije Banka za međunaroda poravnanja (BIS) u Baselu, onda bi trebalo naći drugu odgovarajuću instituciju", rekao je slovenski ministar vanjskih poslova za Slovensku televiziju.

>> EK: Ljubljanska banka je bilateralno pitanje Hrvatske i Slovenije

Na pitanje bi li Slovenija blokirala ulazak Hrvatske u Europsku uniju ako o pitanju devizne štednje hrvatskih građana u Ljubljanskoj banci ne bi došlo do dogovora, Erjavec je rekao da je o tome "prerano" govoriti. "Budući da smo dvije prijateljske države, očekujem da će nas hrvatska strana informirati o zaključcima koje je u vezi s Ljubljanskom bankom donijela na sjednici vlade", rekao je Erjavec.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene