Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdili liječnici

Slovenija: Prva ozbiljna sumnja na ebolu, konačna dijagnoza kroz nekoliko dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kliničkom centru (UKC) u Ljubljani potvrdili su u četvrtak popodne na izvanrednoj konferenciji za novinare da su primili pacijenta s ozbiljnim simptomima ebole.

Riječ je o osobi slovenskog državljanstva koja se vratila u domovinu prije koji dan, nakon boravka u jednoj afričkoj državi u kojoj je ebola još aktivna, naveli su liječnici najuglednije slovenske zdravstvene ustanove. U bolnicu je primljena u srijedu i ima visoku temperaturu.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana

Ozbiljna sumnja na ebolu, što bi bio prvi takav slučaj u Sloveniji nakon nekoliko "lažnih uzbuna" od sredine prošle godine, još nije potvrđena, no prisutni su svi simptomi te bolesti.

Uzorci oboljelog poslati su na analizu, prvi preliminarni rezultati bit će poznati možda još danas, dok će za konačnu dijagnozu biti potrebno nekoliko dana.

Predstojnik infekcijske klinike Franc Strle kazao je da će sumnja na ebolu biti odbačena ako rezultat pretraga i nakon tri dana budu negativni.

"Naša zadaća je pomoći bolesniku i smanjiti mogućnost zaraze drugih", rekli su liječnici Infekcijskog odjela UKC-a na konferenciji za novinare.

Stanje pacijentice za sada se ocjenjuje dobrim. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene