Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Afere u Istrabenzu i Laškom

Slovenija: Privedena osmorka zbog pranja novca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osam osoba zadržano je u pritvoru u srijedu u akciji progona gospodarskog kriminala zbog sumnje u 'zloporabu dužnosti i pranje novca' koju je širom Slovenije provela kriminalistička policija.

Riječ je o sumnjama u gospodarski kriminal povezan s privatizacijom u poduzećima Pivovarna Laško i Istrabenz, objavila je slovenska policija. Među pritvorenima su i donedavni direktori tih dviju velikih kompanija Igor Bavčar te Boško Šrot, koji je nakon nekoliko sati pušten, kako su potvrdili članovi njegove obitelji. Odvjetnici dvojice najpoznatijih 'slovenskih tajkuna', predstavnici odvjetničke kuće Čeferin, tvrde da na osnovi onoga što su vidjeli nema elemenata kaznenog djela ni razloga za pritvaranje Bavčara i Šrota, no slovenskih mediji, pozivajući se na izvore u istrazi, tvrde da se radi o istrazi koja je već napredovala.

Pročitajte i ovo Baška Voda Presedan u tužiteljstvu Prljavim novcem kupio stan u Baškoj Vodi: Bivšem općinskom načelniku blokirana nekretnina Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

>> Kaznena prijava protiv direktora Pivovarne Laško zbog zlouporabe informacija

Policija istražuje slučaj od prije dvije godine kad je Šrot prodao velik dionički paket Istrabenza koji je bio u posjedu Pivovarne Laško i to upravo Igoru Bavčaru, odnosno njegovu privatnom poduzeću Maksima holding i to preko posredničke mreže. Današnja akcija slovenske policije, u kojoj je sudjelovalo više od 50 kriminalista, uključivala je i kućne pretrage u stanovima i kućama Bavčara i Šrota, te istragu u njihovim bivšim poduzećima. Akciju policije usmjeravao je odjel državnog odvjetništva zadužen za progon organiziranog kriminala. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene