Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nešto prije ponoći

Slovenija: Parlament odbio interpelaciju protiv ministra unutarnjih poslova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski parlament je u jučer nešto prije ponoći odbio interpelaciju koju je opozicija podnijela protiv ministra unutarnjih poslova poslova Vinka Gorenaka.

Za Gorenakovu smjenu glasovalo je 37 zastupnika, većinom iz oporbe, a 48 ih je bilo protiv pa on ostaje na svojoj dužnosti. Gorenaka je opozicija sumnjičila za navodni nestanak većeg broja potpisa birača na peticiju kojom se zahtijevalo održavanje referenduma za izjašnjavanje o donesenim zakonima o sanaciji banaka i holdingu državne imovine, tijekom kontrole glasova na ministarstvu unutarnjih poslova, no on je sumnjičenja odbio, rekavši da je opozicija svojim potezom željela 'ubaciti klin' u vladajuću koaliciju koju čini pet stranaka i tako naškoditi vladi.

>> Janša: Slovenija je u šoku još od 2008.

Gorenak je član Slovenske demokratske stranke (SDS) koju vodi premijer Janez Janša, a nedavno je bio i meta kritika zbog navodnih pogrešaka policije prilikom intervencija i uhićenja nasilnih demonstranata u Mariboru i Ljubljani.

Kako su javili slovenski mediji, tijekom parlamentarne rasprave o interpelaciji u kasnim večernjim satima došlo je i do manjeg incidenta kad je nepoznata osoba s balkona iznad raspravne dvorane na zastupnike istresla letke s napisom "gotov si", što je poruka koju su demonstranti na ulicama slovenskih gradova zadnjih tjedana upućivali pripadnicima lokalnih i nacionalnih poolitičkih elita te političarima koje drže korumpiranima ili najodgovornijima za krizu. (Hina)

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Gordan Jandroković i Urška Klakočar Zupančič Prijateljska suradnja Otvorena pitanja ne utječu na odnose Zagreba i Ljubljane: "Mi ćemo pomagati koliko god bude trebalo, kao što ste vi nama"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene