Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sloboda kretanja kapitala

Slovenija očekuje slobodan ulazak financija u RH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sovenska vlada podržala je privremeno zatvaranje poglavlja Sloboda kretanja kapitala u pregovorima Hrvatske s Europskom unijom.

Kako se navodi u priopćenju koje su prenijeli slovenski mediji, takav je zaključak donesen nakon što je hrvatska vlada u dopisu Banci za međunarodna poravnanja u Baselu dala svoju suglasnost da se pred tom institucijom nastave pregovori o rješavanju pitanja duga štedišama nekadašnje Ljubljanske banke (LB), u okviru sporazuma o sukcesiji država slijednica bivše SFRJ.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin O HDZ-u i DP-u Grbin: "Nema boljeg ljepila od novca" Domovinski pokret do kuda će moći ići? Domovinski duh dolazi na vlast: Ovo je 10 stupova DP-a za preobrazbu Hrvatske

Temeljem te suglasnosti Slovenija sada očekuje da Hrvatska više neće spriječavati ulazak slovenskih financijskih i kreditnih institucija u Hrvatsku, naveo je ured za tisak slovenske vlade.

>> Pahor: S Jadrankom se često čujem i noću

Slovenski premijer Borut Pahor na konferenciji za novinare nakon redovne sjednice vlade rekao je da je u razgovoru s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor izrazio zadovoljstvo što su prije u Bohinju određenog roka uspjeli riješiti pitanje štediša Ljubljanske banke dogovorom da se nastave pregovori u beselskoj banci. Time taj proces nije završen, ali našli smo rješenje, rekao je Pahor. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene