Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđena

Slovenija: Majci za dvostruko čedomorstvo 20 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u Kopru osudio je na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora 37-godišnjakinju iz Sežane, presudivši da je tijekom višemjesečnog suđenja dokazano da je krajem ožujka prošle godine ubila svoje dvoje djece.

Žena je usmrtila svoga četvorogodišnjeg sina i dvogodišnju kćer, zadavivši ih u postelji. Nakon tragedije pretpostavljalo se da je to bilo uzrokovano depresivnim stanjem majke koja se navodno već liječila od alkoholizma, a neposredno prije događaja rastavila se od supruga i oca djece. Sudski vještaci proglasili su je međutim ubrojivom u trenutku čedomorstva i zaključili da ne boluje od bipolarnog psihičkog poremećaja.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Ilustracija Jači od morfija, jeftiniji od heroina Zombi droga pred vratima Hrvatske, Europa u velikom strahu

Osuđena je na sudu tvrdila da djecu nije ubila i da ih je pošto se probudila zatekla mrtve u krevetu. Kazna nije pravomoćna jer su na nju najavili žalbu branitelj osuđene i državno odvjetništvo. Branitelj i dalje ostaje na stajalištu da je policija nakon prijave propustila zaštititi i uzeti biološke tragove koje je ostavio ubojica, jer nije ispitala otiske prstiju na vratu ubijene djece, dok je tužiteljstvo nezadovoljno što je zbog dvostrukog čedomorstva dosuđena relativno blaga kazna.

Sud je ustvrdio da nije predočeno dovoljno dokaza za tvrdnju tužiteljstva da je majka svoju djecu ubila dok su spavala, na osobito okrutan način. Da je takvo tumačenje tužiteljstva prihvaćeno, optužena je za svako od dva ubojstva mogla biti osuđena na po 30 godina zatvora, a u tom bi joj slučaju bila izrečena jedinstvena kazna u obliku doživotnog zatvora. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene