Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konjetina u Sloveniji

Ledo jamči dokumentom: Lazanje u Hrvatskoj su isključivo od govedine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Analiza uzoraka goveđeg mesa u Sloveniji pokazala je da u njemu ima i konjetine, javljaju slovenski mediji.

Prisustvo konjetine u goveđem mesu dokazala je analiza slovenskog Nacionalnog veterinarskog institura, a konjetine je pronađena u Ledovim lazanjama, piše slovensko Delo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šokantna vijest Novi skandal: Umjesto janjetine prodavali pseće meso?! Slika nije dostupna Što mislite o ovome? 'U mesnim proizvodima vjerojatno ima i ljudskog DNK'

>> Nestle iz Španjolske i Italije povukao dječju hranu s konjetinom

Kako se navodi, radi se o pakiranju od 450 grama u kojem je upotrijebljena siorvina proizvođača Trado SA iz Luksemburga.

Prvo testiranje provedeno je na 29 uzoraka od ukupnih 350-ak rizičnih proizvoda, 28 ih je bilo negativno, dok je jedan sumnjiv poslan na dodatno testiranje u Nacionalni veterinarski institut. Tamo je analiza potvrdila da je uzorak pozitivan na konjsko meso.

Lazanje na hrvatskom tržištu, poručuju iz Leda, isključivo su od govedine. 'Proizvod Ledo lazanje koji se nalazi na hrvatskom tržištu je proizveden od strane dobavljača Tuttipasta S.A. iz Španjolske. Prema Ugovoru sa dobavljačem i specifikaciji zahtijevanoj od strane Leda i potvrđenoj od strane proizvođača Tuttipasta S.A., proizvod sadrži isključivo goveđe meso', priopćili su iz Leda.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene