Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Povećale bi inflaciju'

Slovenci odustali od povećanja trošarina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Borut Pahor izjavio je da će vlada revidirati odluku iz prošlog tjedna o velikom povećanju trošarina jer je procijenjeno da bi to izazvalo povećanje inflacije.

‘Pretjerano dizanje trošarina podiglo bi stopu inflacije za jedan posto, a to nam nije potrebno i to nećemo dopustiti’, rekao je Pahor nakon redovne sjednice vlade, na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati ankete Pogledajte koliko su Hrvati zadovoljni svojim mjesečnim primanjima: Rezultati ankete Dnevnika Nove TV Inflacija; ilustracija - 1 U europskom vrhu Neke Vladine politike hrane inflaciju: Cijene rastu, ali sporije, od nas je gora samo Belgija

U okviru paketa zakona uz rebalans državnog proračuna slovenska je vlada prošlog tjedna u parlament uputila i prijedlog zakona o trošarinama, po kojemu bi se uz nastavak bržeg rasta trošarina na alkohol i cigarete uvele i privremene povišene trošarine na energetiku, odnosno električnu energiju i plin.

>> 'Političari će se morati bojati radnika'

Pahor je izjavio da o takvom zakonu sada treba ponovno promisliti jer je u razgovoru sa stručnjacima iz vladina ureda za makroekonomiju došao do zaključka da bi tako visoke trošarine smanjile životni standard i povećale inflaciju. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene