Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zajedno protiv Dimitrija Rupela'

Slovenci na Facebooku protiv Rupela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U skupinu na Facebooku koja od premijera Boruta Pahora traži da umirovi savjetnika za vanjsku politiku Dimitrija Rupela za nekoliko dana upisalo se gotovo 7.000 članova, objavili su slovenski mediji.

Inicijatori svojevrsne političke peticije spominju da bivši ministar vanjskih poslova u dobi od 62 godine ispunjava zakonske uvjete za odlazak u zasluženu mirovinu nakon što je zadnjih 20 godina proveo u aktivnoj politici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vajgl: Bilateralni sporazum s Hrvatskom o pitanjima granice podržala bi i EU Slika nije dostupna Rupel: 'Hrvatskoj smo nudili mnoga rješenja, ali ona nije pristajala'

'Nakon štete koju je načinio u zadnjih 20 godina, nakon poraznog rezultata u njegovoj izbornoj jedinici na zadnjim izborima i nakon što mu je povjerenje uskratio predsjednik države, mislimo da je došlo vrijeme da ide u mirovinu. Ne treba se pitati što može učiniti za svoju državu, nego što država može učiniti za njega', navodi u svojem zahtjevu skupina 'Zajedno protiv Dimitrija Rupela'.

Premijer Borut Pahor, na iznenađenje javnosti i koalicijskih partnera, imenovao je prošlog tjedna Rupela za svojim vanjskopolitičkim savjetnikom rekavši da je riječ o političaru velikog iskustva i znanja o vanjskoj politici.

Neki slovenski analitičari govore da je Pahor povukao 'pragmatičan potez' nakon što je Rupelu predsjednik države Danilo Tuerk odbio dati vjerodajnice za dužnost slovenskog veleposlanika u Beču, a drugi govore o 'političkoj groteski' koja će Pahora stajati mnogo živaca jer je Rupel navodno poznat po tome da se, nakon nekog vremena, buni protiv šefova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene