Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slovenac kojega je napao morski pas prevezen u Ljubljanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnik Slovenske vojske Damjan Pesek, kojega je prošli tjedan u viškoj uvali Maloj smokvi napao morski pas, prevezen je danas popodne vojnim helikopterom u Sloveniju na liječenje na Odjelu za plastičnu kirurgiju ljubljanskoga Kliničkog centra, nakon što su mu liječnici u Splitu spasili teško ozlijeđenu lijevu nogu.

Dr. Robert Carotta iz saniteta Slovenske vojske, koji ga je pratio u prijevozu u domovinu, izjavio je novinarima nakon slijetanja da je Pesek stabilno te da na putu iz Splita u Ljubljanu nije bilo teškoća koje za pacijenta u takvu stanju može izazvati zračna turbulecija. 

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija - 5 Pronađen na parkiralištu Uhićen Slovenac (22): Zaustavila ga prometna policija, a on izbacio vrećicu i paket kroz prozor te se dao u bijeg Slika nije dostupna VIDEO: Morski pas Slovenca ugrizao za nogu

>> Slovenca je napala velika bijela psina

Spašavanju unesrećenog Peseka, po njegovim je riječima, najviše pomoglo to što se brzo reagiralo u viškoj ambulanti, a pacijent je zahvaljujući prijevozu vojnim helikopterom u Split bio na operacijskom stolu već pet sati nakon ozljeđivanja.

Carotta je rekao da Peseka očekuju još najmanje dva operacijska zahvata u Ljubljani kako bi mu se rekonstruirali mišići, ali da mu je noga spašena zahvaljujući "odličnu poslu" hrvatskih liječnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene