Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Robert Fico

Slovački premijer: "Čaša strpljenja glede imigracije počela se prelijevati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama ponudio je punu pomoć svoje zemlje njemačkoj kancelarki Angeli Merkel nakon napada na božićni sajam u Berlinu, potvrdio je u utorak glasnogovornik njemačke vlade.

Nakon berlinskog napada oglasio se i slovački premijer Robert Fico, čija zemlja predsjedava Europskom unijom i kazao da se "čaša strpljenja" glede imigracije počela prelijevati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snažne poruke NAGLO SE OKRENULI IZGLEDI Kako je Obamin posjet Europi sve promijenio Slika nije dostupna U strahu od humanitarne katastrofe UŽARENA TELEFONSKA LINIJA 'Pritisak se mora izvršiti, moramo brzo djelovati'

"Činjenice su jednostavne: migrant koji je došao u Njemačku i stekao izbjeglički status sada je na ispitivanju kao osumnjičenik odgovoran za taj okrutan, gnjusan zločin. Mislim da se čaša strpljenja počela prelijevati i da će europska javnost s pravom očekivati strože protuimigrantske mjere", kazao je Fico.

Slovačka je jedan od oštrijih kritičara na račun EU-a glede odgovora na migrantsku krizu. Odbila je sustav kvota i nije prihvatila migrante iz Italije i Grčke, navodeći kao razlog sigurnosno pitanje.

Mađarski konzervativni premijer Viktor Orban poručio je u utorak da su u ponedjeljak navečer u Berlinu napadnute europske vrijednosti.

"Jučer nisu napadnuti samo građani Berlina, nego i cijela Europa i naše zajedničke kršćanske vrijednosti", napisao je Orban u poruci sućuti kancelarki Angeli Merkel.

Orban, najglasniji europski državnik kada je u pitanju zaustavljanje useljavanja u Europu i žestoki kritičar politike otvorenih vrata Angele Merkel, poručio je da želi raditi s Njemačkom u interesu europske sigurnosti.

Američki predsjednik Barack Obama ponudio je punu pomoć svoje zemlje njemačkoj kancelarki Angeli Merkel nakon napada na božićni sajam u Berlinu, potvrdio je u utorak glasnogovornik njemačke vlade.

"Predsjednik Obama kancelarki je obećao punu potporu SAD-a u provođenju istrage", kazao je Steffen Sieibert.

Obama je Merkel u telefonskom razgovoru izrazio sućut i izrazio nadu u brzi oporavak ranjenih u tom napadu.

U tom pokolju, za koji Merkel navodi da se smatra terorističkim napadom, ubijeno je 12-ero ljudi, a 49-ero je ranjeno.

(Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene