Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zbog umjetničke vrijednosti'

Slovaci objavili poeziju Radovana Karadžića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovaci su nedavno objavili dvije pjesme Radovana Karadžića u književnim časopisima 'Dodiri' i 'Slovački pogledi'. Glavni urednik 'Dodira Boris Brendza rekao je da je Karadžićeve pjesme uvrstio u novi broj časopisa isključivo zbog umjetničke vrijednosti.

'Te pjesme su jako kvalitetne, stoji iza njih cijela redakcija', rekao je glavni urednik časopisa 'Dodiri' Boris Brendza, koji se financira iz državnog proračuna Slovačke.

Pročitajte i ovo Bono Marjanović - 3 Gost Dnevnika Nove TV Stručnjak za sigurnost o atentatu na slovačkog premijera i propustima osiguranja: "Jedna stvar je simptomatična" Robert Fico Duga politička karijera Tko je slovački premijer na kojega je izvršen atentat?

Slovačko Ministarstvo kulture distanciralo se od objavljivanja stihova Karadžića. 'Ne znam u kojem kontekstu su objavljene Karadžičeve pjesme, ali uvjeren sam da bi se u srpskoj književnosti naši autori čiji bi stihovi bili mnogo interesantniji za slovačke čitatelje', rekao je glasnogovornik Ministarstva kulture Jozef Bednar.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene